Inne społeczności CD w Internecie

1
W nawiązaniu do pytania Blanki z innego wątku:
blankamtf pisze: 30 paź 2025, 20:23 A mogłabyś mi napisać na priv gdzie można ją spotkać? Ogólnie to szukam innych fajnych miejsc gdzie takie jak my są aktywne. Pozdrawiam!
Chciałabym stworzyć wątek na wymienianie się informacjami na temat innych miejsc w Internecie gdzie bywają dziewczyny takie jak my.

Ja osobiście spotkałam całkiem fajną społeczność na Reddicie, jest kilka subredditów z "crossdressing" lub "crossdresser" w nazwie, głównie międzynarodowych, ale też co najmniej jeden polski. Głównie nastawione są na zdjęcia, w komentarzach bywa trochę "płytko", niektóre suby są też... dość mocno NSFW, stety niestety ale część tamtejszej społeczności ciśnie w tamtym kierunku - ale te największe są trochę grzeczniejsze i można poznać fajne dziewczyny z którymi dobrze się pisze na priv 🤗 Niestety na priv próbują też uderzać napaleńcy, no ale cóż... "urok" dużych platform 💀 Jeśli kogoś interesuje temat transpłciowości "bardziej na poważnie", a nie tylko "przebieranek", to są też oczywiście takie suby jak: r/MtF, r/trans, r/TransLater, r/TeczowaPolska.

Wiem też że całkiem spora społeczność jest na Instagramie. Tagi międzynarodowej społeczności łatwo odkryć, polskie dziewczyny widziałam głównie pod tagami #polishcrossdresser oraz, co nieco zaskakujące, #niebinarni. Ale Instagrama tylko lurkuję czasem, więc trudno mi powiedzieć jaki tam panuje klimat. Spodziewałabym się też konieczności radzenia sobie z nieprzyjemnymi sytuacjami na priv.

Wiem też że są serwery Discorda polskich społeczności CD/trans, ale nigdy nie zdecydowałam się przyjąć zaproszenia więc też nie mogę powiedzieć nic więcej. Podobno administracja tego forum coś wie (działa?) 😉

Re: Inne społeczności CD w Internecie

2
Starsi niż na Reddicie (tacy powiedzmy 40+) są na Flickr - są grzeczni i niegrzeczni, starsi i młodsi, wyglądający tak, że "na co ja patrzę" ale też tacy, że szczęka opada. Generalnie to dobre miejsce na galerię zdjęć, bo mam wrażenie, że w pewnym momencie Flickr został przejęty przez CD/TS i wiele grup przeznaczonych na zdjęcia kobiet musiało dodać, że tylko prawdziwych kobiet. Te jednak poszły na Instagram.
Jako że jestem 40+, to też mam tam konto (można wyszukać po nicku, a awatar jest ten sam, co tu), ale ustawiłem sobie, że mogą je znaleźć tylko zalogowani, więc zapraszam.
Jestem też na Discordzie na serwerze, który się nazywa jak to forum, ale bardzo rzadko tam ktoś pisze - nie licząc przywitań, to na publicznych kanałach w tym miesiącu były 3 wiadomości, w tym jedna ze zdjęciem. Są pewnie jeszcze jakieś kanały, do których nie mam wglądu ze względu na status. Ktoś coś o tym wie?
"Ludzie będą się gapić, więc spraw, żeby było warto."

3
Dzięki za te informacje 🤗 Choć czuję się w obowiązku sprostować, że na Reddicie są ludzie w każdym wieku. Są i osoby bardzo młode - część z nich na subach typu r/femboy czy polskie r/fembojs, choć można się kłócić czy femboye są crossdresserami i/lub odwrotnie - ale są też i osoby 50+ które mają swoje zakątki jak r/crossdressed50. Jedni i drudzy udzielają się na tych największych ogólnych subach.

5
Ania K pisze: 31 paź 2025, 12:01 Chciałabym stworzyć wątek na wymienianie się informacjami na temat innych miejsc w Internecie gdzie bywają dziewczyny takie jak my.

Ja osobiście spotkałam całkiem fajną społeczność na Reddicie, jest kilka subredditów z "crossdressing" lub "crossdresser" w nazwie, głównie międzynarodowych, ale też co najmniej jeden polski. Głównie nastawione są na zdjęcia, w komentarzach bywa trochę "płytko", niektóre suby są też... dość mocno NSFW, stety niestety ale część tamtejszej społeczności ciśnie w tamtym kierunku - ale te największe są trochę grzeczniejsze i można poznać fajne dziewczyny z którymi dobrze się pisze na priv 🤗 Niestety na priv próbują też uderzać napaleńcy, no ale cóż... "urok" dużych platform 💀 Jeśli kogoś interesuje temat transpłciowości "bardziej na poważnie", a nie tylko "przebieranek", to są też oczywiście takie suby jak: r/MtF, r/trans, r/TransLater, r/TeczowaPolska.

Wiem też że całkiem spora społeczność jest na Instagramie. Tagi międzynarodowej społeczności łatwo odkryć, polskie dziewczyny widziałam głównie pod tagami #polishcrossdresser oraz, co nieco zaskakujące, #niebinarni. Ale Instagrama tylko lurkuję czasem, więc trudno mi powiedzieć jaki tam panuje klimat. Spodziewałabym się też konieczności radzenia sobie z nieprzyjemnymi sytuacjami na priv.

Wiem też że są serwery Discorda polskich społeczności CD/trans, ale nigdy nie zdecydowałam się przyjąć zaproszenia więc też nie mogę powiedzieć nic więcej. Podobno administracja tego forum coś wie (działa?) 😉
Dziękuje Ci bardzo za stworzenie tego wątku :) Reddit'a nigdy nie miałam, na pewno kiedyś tam zajrzę :D

9
Trzeba się przyzwyczaić, że na fb jest masa koniojebców. Kobiety jednak mają przejebane. Żebym przyjmowała do znajomych wszystkich typów którzy mi wyślą zaproszenie, to bym miała z 5 tys znajomych. Skąd oni się biorą.? A dodam, że na fb nie jestem bardzo aktywna. Nie wrzucam fotek w stringach itd.

10
MoniaLiza pisze: 07 lis 2025, 23:05 Trzeba się przyzwyczaić, że na fb jest masa koniojebców. Kobiety jednak mają przejebane. Żebym przyjmowała do znajomych wszystkich typów którzy mi wyślą zaproszenie, to bym miała z 5 tys znajomych. Skąd oni się biorą.? A dodam, że na fb nie jestem bardzo aktywna. Nie wrzucam fotek w stringach itd.
Otóż to, konto oficjalne żeby pokazać swoje drugie ja, tak dla siebie, troszkę popatrzeć jak lajki i serduszka wpadają, każda babka to lubi, facetów zaproszeń i wiadomości już nie akceptuje.