Hetero bi czy gay?
1Dziewczyny która płeć was bardziej interesuję bo ja sama tak bardziej jestem bi
Moderator: edyta
Pamiętaj, że orientację seksualną określa się w stosunku do płci odczuwanej, a nie tej, na którą się wygląda. Jeżeli więc ktoś jest transkobietą, nawet nieujawnioną przed światem, a jej erotyczno-romantyczne zainteresowanie jest skierowane w stronę mężczyzn, to jest to osoba hetero, a nie homo.W sukience pisze: 06 sie 2025, 17:36 Dziewczyny która płeć was bardziej interesuję bo ja sama tak bardziej jestem bi
Jest rzeczywiście tak jak mówisz, ale kiedy dorzuci się do tego osoby eksplorujące dopiero swoją tożsamość, te utożsamiające się z określeniem "crossdresser", czy szeroko pojęte niebinarne (w tym genderfluid, bigender itd.) to robi się trochę bałagan.edyta pisze: 06 sie 2025, 21:40 Pamiętaj, że orientację seksualną określa się w stosunku do płci odczuwanej, a nie tej, na którą się wygląda. Jeżeli więc ktoś jest transkobietą, nawet nieujawnioną przed światem, a jej erotyczno-romantyczne zainteresowanie jest skierowane w stronę mężczyzn, to jest to osoba hetero, a nie homo.
Nie robi się bałagan, jeśli zna się i rozumie słowo "queer".Ania K pisze: 07 sie 2025, 10:02
Jest rzeczywiście tak jak mówisz, ale kiedy dorzuci się do tego osoby eksplorujące dopiero swoją tożsamość, te utożsamiające się z określeniem "crossdresser", czy szeroko pojęte niebinarne (w tym genderfluid, bigender itd.) to robi się trochę bałagan.
Dlatego osobiście jestem fanką alternatywnych określeń takich jak androseksualność (zainteresowanie mężczyznami) i gyneseksualność (zainteresowanie kobietami) bo są jednoznaczne niezależnie od płci osoby określającej się - która z kolei w naszym środowisku czasem bywa niejednoznaczna
Nie przejmuj się. To wszystko siedzi w naszych głowach i najczęściej blokuje przed pełną aktywnością seksualną. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że gdyby przeprowadzić całkiem uczciwe badanie orientacji seksualnych całej populacji, w którym warunkiem są szczere odpowiedzi bez żadnych zahamowań i oglądania się na to, co należy powiedzieć, to okazałoby się, że pewnie co najmniej 90 proc. populacji jest biseksualnaKara90 pisze: 09 sie 2025, 10:34 Powiedziałabym ze jestem bi.
Zaskakującym dla mnie jest ze wiekszosc zycia interesowały mnie kobiety. Z biegiem lat, jak i również z czasem gdy moja żeńska strona wziela gore, odczułam potrzebe przebywania u boku mężczyzny. Gdy wracam do "guy mode", ciężko mi myśleć o byciu z mezczyzna, lecz potrafie docenić zadbanie tych co mijam na ulicy, jak i mogę powiedzieć wprost ze sa przystojni.
Natomiast choc nie wiem jak tragiczna mi sie wydawała intymność z mezczyzna, tak opiszę w kilku słowach odczucia jakie mi towarzyszyły.
1. Calowanie - nie poczułam żadnej różnicy niż jak calowanie z kobieta. Jedynie minimalna jak miał zarost lecz wszystko było takie samo.
2. Seks oralny - z początku strach, potem czulam chec sprawienia przyjemności drugiej osobie, strach minal, I nic nie było obrzydliwe.
3. Seks analny - to jeszcze przede mna, ale chce sprobowac.
4. Wszelakie zabawki - ujmę to tylko słowami lepiej niż myslalam.
Odczuwam to podobnie. Czasem mam myśli o takiej randceAnia K pisze: 07 sie 2025, 10:02 ...ale jednocześnie kiedy sama girlmode'uję, to pojawiają się fantazje o byciu u boku mężczyznyChciałabym doświadczyć romantycznej randki z facetem, rozważyłabym może trochę dotyku, pocałunków itp. Ale raczej nie poszłabym na całość w łóżku - bardziej interesuje mnie doświadczenie bycia adorowaną jak w stereotypowym hetero romansie
![]()
Przyznam ze spotkałam sie kilka razy z mężczyznami. Mogę rzecz ze cudowne uczucie gdy jesteśmy traktowane tak jak pragniemy, gdy mezczyzna widzi w nas kobiete. Kilka razy spotkałam sie ze wzrokiem mężczyzny podczas rozmowy gdzie myslalam ze patrzy na moje niedoskonałości, ale okazało sie szybko ze bylam w błędzie, bo pytal czy moze pocałowaćsabina7 pisze: 11 sie 2025, 10:02 Kara, ja mam tak, że od intensywnego praktykowania kobiecości mój mózg się tak ukobiecił, że zaczęłam mieć fantazje o seksie jako kobieta z mężczyznami, chociaż ani mnie mężczyźni nie pociągają, ani tego nie planuję. Niemniej niektóre szczegóły męskiej anatomii wydają mi się rozkoszne...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość