Dziewczyny Kochane,
mam takie pytanie odnośnie Waszych dowiadczeń z prowadzeniem auta. Jak Wam się prowadzi samochód w szpilkach / butach na obcasach? Od razu powiem, że ja nie ma żadnych doświadczeń w tym zakresie, ale w przyszlym tygodniu będę bardzo mocno eksplorować swoją kobiecość. I mam zamiar pojeździć też trochę samochodem na obcasach. Oczywiście podzielę się doświadczeniami. To jak - latwo czy trudno? Jest różnica?
Buziaki
Wasza Glodis
Re: Szpilki w samochodzie
2Jeździłam kilka razy na 11 cm obcasie (klocku). Max. 1h. Nie przedstawiało to trudności - minimalny czas był potrzebny na zaadaptowanie się do nowej sytuacji 

3Dobrze wiedzieć Kochana, dzięki za wiadomość. Ja też na początek nie zamierzam objechać Islandii dookola, pojeżdżę trochę po okolicy. Ale chcialam wiedzieć czy jest trudniej.Sylwia_C pisze: 05 lip 2025, 21:17 Jeździłam kilka razy na 11 cm obcasie (klocku). Max. 1h. Nie przedstawiało to trudności - minimalny czas był potrzebny na zaadaptowanie się do nowej sytuacji![]()
5Super, to znaczy że się da. Wy możecie to i ja dam radę. Zawsze myślalam, że to niemożliwe.KrzysiekCrossdress+ pisze: 06 lip 2025, 0:10 Ja próbowałam prowadzić auto w 12 cm szpilkach i też dałam radę
6Jeszcze nie próbowałam, ale myślałam o tym od dawna. Kto wie, może dziś się skuszę 

7Marlena, powidzenia. Napisz koniecznie jak poszlo.Marlena pisze: 06 lip 2025, 11:12 Jeszcze nie próbowałam, ale myślałam o tym od dawna. Kto wie, może dziś się skuszę![]()
Ja nie wiem, czy akurat dziś będę miala okazję, ale na pewno niebawem spróbuję.
8Staram się przebrać buty do prowadzenia samochodu i nie prowadzić w 10-12 cm szpilkach (niższych nie mam). Abstrahując od kwestii bezpieczeństwa (zwłaszcza na długich dystansach) trzeba pamiętać, że obcasy się niszczą od jazdy samochodem.
9Ja też kilka razy próbowałam prowadzić w obcasach. Były to czółenka 12cm i klapki 10cm, zresztą różowe
Przyjemność z jazdy miałam dużą, chociaż na pewno bezpieczeństwa i dynamiki jazdy szpiki nie poprawiają. Było ułatwienie z powodu automatycznej skrzyni biegów. Fakt, obcasy mogą się zużywać szybciej, ale i dywaniki można podziurawić. Bardzo to lubię, bo kontakt z samochodem staje się bardziej zmysłowy.

10Ja nie mam problemu z jazdą autem w szpilkach, jak się nauczyłam to teraz ponad godzinę i dynamika jazdy też jest zachowana. Szpileczki się bardzo się brudzą i obcasiki się zużywają szybko. Moja połówka jeździ w szpilkach i nie ma z tym problemu.