Pizamki

1
Hej dziewczyny.
Takie pytanie jakie macie piżamki?
Ja zamierzam sobie jakąś kupić myślałem o satynowe ale nie wiem jaki rozmiar. Męskie noszę XXL. Celuje w damskie 3xl ale większość ma miseczki a piersi nie mam.

Po za tym co polecacie?
Piżamka, koszula nocna, nocna sukienka czy po prostu topik i szorty? Chciałbym czuć przede wszystkim wygodę i kobiecość ;)

Re: Pizamki

2
Islanzadii89 pisze: 16 cze 2025, 6:54 Hej dziewczyny.
Takie pytanie jakie macie piżamki?
Ja zamierzam sobie jakąś kupić myślałem o satynowe ale nie wiem jaki rozmiar. Męskie noszę XXL. Celuje w damskie 3xl ale większość ma miseczki a piersi nie mam.

Po za tym co polecacie?
Piżamka, koszula nocna, nocna sukienka czy po prostu topik i szorty? Chciałbym czuć przede wszystkim wygodę i kobiecość ;)
Jeżeli chcesz czuć wygodę i kobiecość, zacznij spać nago. Od wieków nie używam już żadnych piżam i innych akcesoriów (poza sytuacjami ekstremalnymi, kiedy jestem np. na wyjeździe i śpię w jednym pokoju z inną osobą), a pomysł, by spać nago, to było najlepsze, co w kwestii jakości wypoczynku nocnego mogło mi przyjść do głowy ;)
Make make-up not war

3
Nago wygodnie, ale ja muszę mieć coś na sobie żeby przynajmniej po części to co widzę przypominało kobietę jaką chciałabym być; przeważnie są to bawełniane koszule nocne a zimą mam od żony taką cieplutką koszulę z długim rękawem taką lekko włochatą ;)

4
edyta pisze: 17 cze 2025, 17:16
Jeżeli chcesz czuć wygodę i kobiecość, zacznij spać nago. Od wieków nie używam już żadnych piżam i innych akcesoriów (poza sytuacjami ekstremalnymi, kiedy jestem np. na wyjeździe i śpię w jednym pokoju z inną osobą), a pomysł, by spać nago, to było najlepsze, co w kwestii jakości wypoczynku nocnego mogło mi przyjść do głowy ;)
Edyta, ale tobie łatwo, bo Ty masz naturalne atrybuty kobiecości. A nie wszystkie z nas tak mają, no to chcą to sobie jakoś zrekomepsować. choćby w nocy jeśli nie mogą w dzień :)

5
Aśka pisze: 02 gru 2025, 22:24 Edyta, ale tobie łatwo, bo Ty masz naturalne atrybuty kobiecości. A nie wszystkie z nas tak mają, no to chcą to sobie jakoś zrekomepsować. choćby w nocy jeśli nie mogą w dzień :)
Nie, mi nie jest łatwo - ja po prostu długo nad tym pracowałam. Mam to, co chciałam :lol:
Co do reszty - zgoda, każdy ma prawo spać w tym, w czym chce.
Make make-up not war

6
Kiedyś jak chciałam poczuć się kobieco w nocy to spałam w lekkiej biżuterii. Mały wisiorek i chyba jakiś delikatny pierścionek. Do tego spięte włosy jeśli długość pozwala, i pomalowane paznokcie - jeśli u rąk nie wchodzą w grę, to może u stóp ;) Wtedy nawet "męską" piżamkę odbiera się nieco inaczej ;)

Mam też koszulkę nocną, z gatunku tych "seksownych". Parę razy w niej też spałam, ale jednak... no ewidentnie nie jest zaprojektowana na moją figurę, a na dodatek bez majtek to co zwykle pod nimi troszkę jednak przeszkadza 😅

Tak czy inaczej to były bardziej eksperymenty, bliżej początków oswajania się z moją kobiecą stroną. Ostatecznie na co dzień w nocy jednak stawiam na wygodę.

7
Ania K pisze: 03 gru 2025, 1:00 Kiedyś jak chciałam poczuć się kobieco w nocy to spałam w lekkiej biżuterii. Mały wisiorek i chyba jakiś delikatny pierścionek. Do tego spięte włosy jeśli długość pozwala, i pomalowane paznokcie - jeśli u rąk nie wchodzą w grę, to może u stóp ;) Wtedy nawet "męską" piżamkę odbiera się nieco inaczej ;)

Mam też koszulkę nocną, z gatunku tych "seksownych". Parę razy w niej też spałam, ale jednak... no ewidentnie nie jest zaprojektowana na moją figurę, a na dodatek bez majtek to co zwykle pod nimi troszkę jednak przeszkadza 😅

Tak czy inaczej to były bardziej eksperymenty, bliżej początków oswajania się z moją kobiecą stroną. Ostatecznie na co dzień w nocy jednak stawiam na wygodę.
O! Ciekawe! Nooo, to jest dobra koncepcja :D Właśnie dzięki Twojemu komentarzowi zdałam sobie sprawę, że przecież ja też cały czas śpię w biżuterii, a przynajmniej w jej fragmentach. Kolczyki raczej ściągam na noc, bo niewygodnie, naszyjniki też, klejnoty z dłoni takoż, ale jedną obrączkę na stopie noszę permanentnie, więc jest ze mną zawsze, także w nocy. Poza tym też stawiam na wygodę ;)
Make make-up not war

8
Piżamka, szorty i topik zdecydowanie odpadają. Osobiście tylko koszula nocna do spania, nic więcej. Od czasu do czasu uskuteczniam też, jak Edyta napisała najwyższy możliwy stopień wygody.

9
Ja jako /do niedawna/ wielka przeciwniczka piżam, uwielbiam spać tylko w koszulach nocnych.... mam dwie takie klasyczne proste z krótkim rękawem , jedną krótszą na ramiączkach i jedną taką bardzie frywolną.....
Chociaż od pewnego czasu się rozglądam za jakąś miłą piżamką satynową. No cóż kobieta jednak zmienną jest. Co nie?
Pozdrawiam
Beata Małaszyńska