Re: Marzenie trans - żyć w małżeństwie z kobietą

21
Hej Sylwia. My z żoną już 13 lat. Wie o wszystkim. Trzeba tylko tej drugiej połówce powiedzieć. Ja ostatnio usłyszałem od mojej żony, że jakby kiedyś doszło do tranzycji, to nie będzie mi stwarzać żadnych problemów. Bardzo się kochamy. Doszłyśmy też do stwierdzenia, że miłość potrafi wszystko znieść. A my sobie tego same nie wybrałyśmy. Tak już mamy, gdzieś w czasie płodowym nastąpił zgrzyt i no wyszło jak wyszło. Moja żona nawet sama już dostrzego u mnie cechy prawdziwej kobiety. I bardzo się z tego cieszę. Ale wiadomo, nie każda kobieta to zrozumie. Ale wydaje mi się że nie wolno okłamywać. To jest nie fair w stosunku do drugiej osoby. Pozdrawiam cieplutko.

Re: Marzenie trans - żyć w małżeństwie z kobietą

25
Slivia pisze: 20 wrz 2024, 21:47 Ujawniłam się wiele lat po ślubie. Wcześniej nie miałam świadomości kim jestem potem był strach przed odrzuceniem (napędzany przez inne transki poznane przez net). Aż spotkałam bardzo mądrą osobę trans k/m która wypowiedziała magiczne zdanie "- Powiedz jej ona zrozumie". Tak też się stało. Żyjemy z żoną dalej razem. Mam pełną akceptacje żony. Choć czasami zauważa że mam więcej kiecek od niej. Fakt, tak jest w rzeczywistości. Moje wyznanie oczywiście było szokiem dla żony ale jak ochłonęła to stwierdziła że właściwie widziała to od zawsze. Paradoksalnie to umocniło nasz związek bo już nie musze niczego przed nią ukrywać a nawet mogę prosić o radę z która się liczę bo mamy podobny gust. Tak że drogie koleżanki DA SIĘ.
Ja niestety wrzucę kamyczek do Twojego ogródka. Cieszę się bardzo, że spotkalaś się z akceptacją. Ja powiedzialam o tym 10 lat po ślubie. To oczywiście by dla niej szok, lecz przez następne 15 byliśmy nadal malżeństwem. Po czym w tym roku postanowila wziąć ze mną rozwód, bo nigdy tego nie zaakceptowala. Ot, życie. Tak więc Kochana naprawdę z calego serca życzę Ci aby Wam się udalo i nie skończylo się jak u mnie.